Impacte sociolaboral de la Llei de prevenció de riscos laborals en les administracions públiques
Visualitza/Obre
Aquest document conté fitxers embargats fins el dia 01-01-9999
Data de publicació
2005Resum
La Construcció de sistema d'indicadors pot ser una eina pel canvi organitzatiu principalment degut a que la construcció del nou sistema de gestió és un sistema que permet: obtenir claredat i consens sobre l'estratègia; assolir un enfocament amb consens; desenvolupar el lideratge; la intervenció estratègica; educar l'organització; establir fites estratègiques; l'alineació programes i inversions; construir un sistema de realimentació (adaptat de Kaplan i Norton 2002).
L'objectiu del projecte és crear un sistema d'avaluació de l'impacte de l'activitat preventiva i que alhora sigui una eina de millora de gestió. Els resultats obtinguts L'administració ha mostrat esforços per la millora de les condicions de seguretat i salut.
Els grans números, el personal técnic específic dedicat a temps complert, els serveis de prevenció a aquest ámbit és de 59 efectius. El pressupost total supera els 16 milions d'euros.
Es detecta que la intensitat dels esforcos a cada departament és diversa. Però que en general es troba en consonància amb l'accidentalitat. És a dir, els departament amb mes pressupost són els que tenen més accidents per treballador. Aquest fet que en principi podria semblar incoherent és un signe clar que els esforços pressupostaris es destinen allà on és més necessari.
Ara bé, en parlar d'eficiència, per exemple en comparar departament amb una accidentalitat similar, s'observen diferències i és aquí on cal cercar les pràctiques que diferencien aquest rendiment.La subcontractació d'activitats no sembla ser crítica, d'acord amb les dades disponibles. Cal dir però que el volum de contractació.
Cada departament disposa d'una cultura preventiva pròpia diferenciada. El paper del Departament de Governació com eix coordinador de les polítiques en matèria de prevenció és clau. L'establiment de procediments de gestió comuns permet la mesura per la millora contínua.
El projecte continua viu, l'interès, les inquietuds que sorgeixen dels mateixos resultats del projecte ens motiva per avançar en aquesta línia de treball tant a l'equip de recerca com a l'Administració que ha col·laborat.
Tipus de document
Document de treball
Versió del document
Versió presentada
Llengua
Català
Matèries (CDU)
331 - Treball. Relacions laborals. Ocupació. Organització del treball
349 - Branques especialitzades del dret. Matèries legals vàries
35 - Administració pública. Govern. Assumptes militars
Paraules clau
Investigació
Administració pública
Seguretat en el treball
Sistemes integrats de gestió
Qualitat total en l'administració pública
Pàgines
68 p.
Publicat per
Escola d'Administració Pública de Catalunya
Citació
Mancebo, Núria, Bikfalvi, Andrea i Llach, Josep. (2005). Impacte sociolaboral de la Llei de prevenció de riscos laborals en les administracions públiques. Escola d'Administració Pública de Catalunya
Nota
1. Autoria vinculada a la Universitat de Girona.
2. Adscripció a la línia de subvencions de recerca sobre "Els canvis en les organitzacions públiques per adaptar-se a les necessitats de l’entorn social, econòmic i polític", punt 3.1.a) Adaptacions organitzatives.
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
- Treballs de recerca [72]
Drets
© Tots els drets reservats