Parlem d’SmartCities (i IV): Smart city, perquè la mida no importa
Document Type
Others
Abstract
Nous escenaris.
A data d’avui, crec que ningú no pot negar que estem davant de nous reptes i canvis socials, econòmics, geopolítics, demogràfics i tecnològics on internet i la maduresa de les telecomunicacions han democratitzat l’ús de la tecnologia.
La producció i consum de continguts per part dels usuaris, la relació al voltant de les xarxes socials, la proliferació de noves tecnologies disruptives com el cloud, internet de les coses, bigdata, entre d’altres, ens situen davant d’un escenari global de digitalització.
Escenari on les persones disposem de més mitjans i canals d’accés a la informació que ajuden a prendre més i millors decisions. On les persones estem més apoderades i disposem d’un nou ecosistema que afavoreix la col·laboració i la creació de noves oportunitats.
Així mateix, com a Administració pública, tenim per davant nous marcs normatius i reptes com l’Administració electrònica i el Govern obert. Marcs estratègics com Horizon 2020 de la Unió Europea per afavorir un creixement intel·ligent, sostenible i integrador. L’estratègia Catalunya 2020 (ECAT2020). Agendes digitals, com iDigital, per fomentar l’economia digital, reforçar la confiança en l’àmbit digital i fomentar el desplegament de noves xarxes i serveis que garanteixin la connectivitat i la competitivitat dels territoris i de les seves persones.
Tot plegat, un escenari on penso que hem d’agafar consciència del context i de la transformació que s’està produint. Una transformació que té un impacte multidimensional i transversal sobre els models de negoci de les organitzacions; sobre els processos, les persones, models de relació amb la ciutadania, en com es presten els serveis.
Tot amb el comú denominador de la tecnologia com a mitjà per aconseguir nous i millors serveis públics que aportin major eficàcia i eficiència.
Smart…què?.
Citation
Budí Vilaltella, Josep. (10 de novembre de 2016). Parlem d’SmartCities (i IV): Smart city, perquè la mida no importa. EAPC blog. https://hdl.handle.net/20.500.14227/1762
Author
Language
Catalan
Publisher
Escola d'Administració Pública de Catalunya
Publication date
2016-11-10Extension
5 p.
Is part of
EAPC blog
Subject (CDU)
00 - Prolegomena. Fundamentals of knowledge and culture. Propaedeutics
070 - Newspapers. The Press. Journalism
35 - Public administration. Government. Military affairs
68 - Industries, crafts and trades for finished or assembled articles
71 - Physical planning. Regional, town and country planning. Landscapes, parks, gardens
Related items
Apunt de blog disponible a:
Link to the related item
Documents to download
This item appears in the following Collection(s)
- EAPC blog [408]
Rights
Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Related Items
Displaying related items by Title and Subject.
-
Parlem d’SmartCities (II): què tenen “d’intel·ligent” les smart cities?
Tomàs, Mariona (EAPC blog, 2016-11-08)Entre el 15 i el 17 de novembre de 2016 tindrà lloc a Barcelona la sisena edició de la Smart City Expo World Congress, punt de trobada mundial entre les administracions públiques de tots els àmbits, ...From 15 to 17 November 2016, Barcelona will be hosting the sixth edition of the Smart City Expo World Congress, a world meeting point for public administrations in all fields, but especially local ones ... -
Parlem d’SmartCities (I): SmartCAT: catalunya serà digital o no serà
Puigneró, Jordi (EAPC blog, 2016-11-07)[ca] Si has començat a llegir aquest article, segurament ets una persona a qui li preocupa l’esdevenir del nostre país en un món en plena revolució digital. Una revolució que ens obliga a innovar de ...[en] If you have started to read this article, then you must be someone who’s concerned about the future of our country in a world at the height of the digital revolution. A revolution that compel us ... -
Nova Llei de participació ciutadana: parlem de democràcia
Suñé, Laura (EAPC blog, 2023-03-28)Al desembre del 2003 s’inaugurava la primera Direcció General de Participació Ciutadana a la Generalitat de Catalunya. Ara, gairebé 20 anys després, ens trobem amb l’oportunitat de consensuar un marc ...