El principi de la igualtat efectiva de dones i homes a l’“ADN” de totes les comunicacions públiques
Autor/a
Baulies, Cristina
Data de publicació
2019-03-26Resum
La igualtat efectiva de dones i homes és un principi fonamental de la nostra societat i de l’actuació de totes les administracions publiques que cal incorporar a tots els nivells i àmbits, també a tot allò que produeixen comunicativament totes les administracions, interna i externament.
L’article 25 de la Llei 17/2015 d’Igualtat efectiva de dones i homes determina que tots els mitjans de comunicació han de garantir la no difusió de continguts sexistes que justifiquin o banalitza la violència contra les dones o incitin a practicar-la; han de defugir els estereotips sexistes sobre les funcions que exerceixen dones i homes en els diferents àmbits de la vida i, especialment, en els continguts destinats a la població infantil i juvenil; i han de garantir una participació activa de les dones, la presència paritària de dones i homes i una imatge plural de tots dos sexes en tots els àmbits, amb una atenció especial als espais de coneixement i generació d’opinió.
Fer un ús no sexista ni androcèntric del llenguatge; garantir la difusió de les activitats polítiques, socials i culturals promogudes per dones o destinades a dones en condicions d’igualtat, i també les que n’afavoreixin l’apoderament; promoure l’autoria femenina mitjançant mecanismes d’acció positiva; mostrar la diversitat d’orígens i les realitats culturals que hi ha a Catalunya, les realitats i les expectatives de les dones, i establir mecanismes que garanteixin la visibilitat de les aportacions de les dones al progrés social al llarg de la història, son altres aspectes sobre els quals la norma catalana legisla.
Aquest text legal també estableix que els diferents mitjans de comunicació gestionats o subvencionats per les administracions públiques han de reparar el dèficit de reconeixement que pateixen les dones incorporant-les en qualitat d’expertes, de protagonistes i com a persones de referència; i que cal promoure el desenvolupament i la formació d’un esperit crític amb relació als continguts i biaixos sexistes.
Tipus de document
Altres
Llengua
Català
Matèries (CDU)
00 - Ciència i coneixement. Investigació. Cultura. Humanitats
070 - Diaris. Premsa. Periodisme. Ciències de la informació
316 - Sociologia. Comunicació
342 - Dret constitucional. Dret administratiu
35 - Administració pública. Govern. Assumptes militars
Paraules clau
Blogs
Comunicació en l'administració pública
Igualtat entre els sexes
Programes d'acció positiva
Pàgines
3 p.
Publicat per
Escola d'Administració Pública de Catalunya
Publicat a
EAPC blog
Citació
Baulies, Cristina. (26 de març de 2019). El principi de la igualtat efectiva de dones i homes a l’“ADN” de totes les comunicacions públiques. EAPC blog. https://hdl.handle.net/20.500.14227/1865
Documents relacionats
Apunt de blog disponible a:
Enllaç al document relacionat
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
- EAPC blog [397]
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element:
Excepte que s'indiqui una altra cosa, la llicència de l'ítem es descriu com http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/